İstanbul Tuzla ilçesinde Bulunan Devlet Hastanesi ile ilgili Detaylı Bilgileri Sizler için Yazımızın Devamında Bulabilirsiniz.Tuzla Devlet Hastanesi Randevu Alma Sistemi için Sizlere Detaylı Tüm Bilgiler Ekte Verilecektir.Lütfen Hastaneye Gitmeden Önce Bilgileri Tekrar Teyit Edip Öyle Gidiniz.Acil Şifalar Dileriz….

Adres: İçmeler, Piri Reis Cd., 34947 Tuzla/İstanbul

Çalışma saatleri: 24 saat açık

Telefon: (0216) 494 09 53

ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

TUZLA DEVLET HASTANESİ YOL HARİTASI

TUZLA DEVLET HASTANESİ TANITIM VİDEOSU

Türkiye’nin ilk pandemi hastanelerinden Tuzla Devlet Hastanesi’nde yüzler gülüyor

Türkiye’de ilan edilen ilk pandemi hastanelerinden kabul edilen İstanbul’daki Tuzla Devlet Hastanesi’nde yeni tip koronavirüs ile mücadele devam ederken, vaka sayıları düşüş kaydediyor.

İstanbul’un doğu tarafınca giriş noktası olan ve çünkü duyarlı bir konumu bulunan Tuzla’da Kovid-19’un izini süren filyasyon ekiplerinin ve salgınla mücadelede fedakarlığın sembolü haline gelen sağlık çalışanlarının gayreti ilk günkü gibi sürüyor.

Kentteki oluşturulan ilk pandemi hastaneleri içinde yer alan Tuzla Devlet Hastanesi’nde, 20 Mayıs geçmişine kadar 18 bin 377’si pandemi polikliniğinde, 944’ü çocuk pandemi polikliniğinde olmak üzere, toplam 19 bin 321 hasta muayene edildi.

Pandemi katlarında yatışı yapılan hasta sayısı 814, pandemi yoğun bakımda ise 103 oldu. Yoğun bakımdaki 70 birey, pandemi servisindeki 3 birey ise yaşamını yitirdi. Evde yalıtım önerisi ile 788 hasta taburcu edilirken, hastanede pandemi katlarında 26, pandemi yoğun bakım bölümünde ise 21 bireyin tedavisi sürüyor.

Tuzla İlçe sağlık Müdürü Dr. Ahmet Karakaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuzla’nın İstanbul’un giriş noktalarından bulunduğunu belirtti.

İlçede 5 büyük organize sanayi bölgesi, tersaneler bölgesi ve askeri kışlaların bulunmuş olduğunu aktaran Karakaşlı, “Dolayısıyla toplu alanların olduğu bölgeler ve koronavirüsün yayılması için uygun ortamların olduğu yerler. Biz buna en başından beri hazırlıklıydık, bununla ilgili eğitimlerimizi tamamlamış olduk. Koronavirüs rehberi bizim sahadaki en büyük destekmız oldu, süratlica ekiplerimizi oluşturduk. Şu an toplamda 50 ekiple çalışıyoruz, ikişerliden 100 birey yalnız filyasyonla uğraşıyor. En başından beri bu şekilde başladık, dolayısıyla önlemlerimizi çok hızlı almış olduk.” diye mevzuştu.

Karakaşlı, şöyle devam etti:

“Tuzla’daki koronavirüs vaka sayısı İstanbul ile doğru orantılı şekilde artmaktaydı. Bakanlığımızın oluşturduğu bazı uygulamalarla filyasyon ekiplerimizin güçlü ve dinamik çalışmasıyla bu olay sayılarını öncelikle durdurduk, şimdi de geriye çekmeye başladık. Vakalar çoğalmaya başlarken, şu saatlerde nerede ise yarıya düşmüş durumda.

Filyasyon ekiplerimiz sahada, şehre giriş çıkışlarda ateş ölçümlerimiz kontrolümüzde devam ediyor, tüm toplu yaşam alanlarında acil fiil planlarımız hazır, onlarla 24 saat bağlantı halindeyiz en minik bir vakada temaslı sayısına, vakanın izole edilmesine hep birlikte katkı sunuyoruz. Bizler hazırlıklıyız, devam ediyoruz, muhtemelen kısa sürede daha alt seviyelere düşmüş olacağız olay sayısı bakımından.”

“Şu an o pik noktasının yüzde elli altındayız”

Tuzla’da da Türkiye genelinde olduğu gibi bir pik noktası yaşadıklarını söyleyen Karakaşlı, “Şu an o pik noktasının yüzde elli altındayız. Ekiplerimizin çalışması yardımıyla olay sayımız yarı yarıya düştü. Binli rakamlardan beşyüzlü rakamlara çektik, vaka sayılarımızı. Şu an böyle, amacımız sıfırı bulmak doğal ki.” dedi.

Dr. Ahmet Karakaşlı, yurttaşlara çağrıda bulunarak, “biz sahada çalışmaya devam ediyoruz, bu tek taraflı olmamalı, yurttaştan da bir destek bekliyoruz. Evde kal sloganı çok uygun bir slogan. Hakkaten teması en aza düşürmemiz gerekmekte. Eğer bizlere bu anlamda destek olursa yurttaşlarımız, biz bu vakadan kurtuluruz ama bunun için hep beraber bir gayret göstermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“araç-gereç yönünden aslabir sorunmız olmadı”
Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil de koronavirüs salgını başladığından beri bakanlık algoritmaları ölçüsünde gerekli tedbirleri aldıklarını dile getirdi.

Bozhalil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“bugüne dek pandemi polikliniğinde 20 bine yakın hasta muayene edildi ve 13 bin civarında da sürüntü alındı. Sürüntülerin olumlu olma oranı da yüzde 10,3 yöreında oldu. Tuzla’da en başarılı olduğumuz yön, personelimize çok az sayıda bulaş olması. Bugüne dek 7-8 personelimize bulaş oldu. Onların da hepsi evde ve hafifçe olarak atlattılar.

Malzeme yönünden hiçbir sıkıntımız olmadı. Personelimizi koruma fakatçlı tüm malzemeler temin edildi ve kullanıldı. Bu da aslına bakarsan personeldeki bulaşı azlığının en büyük sebeplerinden biri. Hastanemizde daha önce 21 yataklı yoğun bakım vardı. Pandemi adım atar başlamaz, bu 46 yatağa çıkarıldı ve şu anda 46 yataklı bir yoğun bakım ünitemiz var, üçüncü basamak.”

Hastanede doluluk oranının ilk günlerde yüksek bulunduğunu aktaran Bozhalil, “İlk günlerde yoğun bakımlar doluydu, servisler doluydu ama daha sonra bugünlerde yüzde elli, yüzde altmıştan fazla azalma oldu. Şu anda, daha önce 150 olan hasta sayımız normal serviste 24’e, yoğun bakımda da 21 yöreına düştü. İyi bir çalışma oldu, hekimlerimiz özellikle sıhhat personelimiz çok iyi bir tepki gösterdiler. Çok özverili çalıştılar, bu özveri de bu başarının yakalanmasında en önemli etkenlerden biri.” diye mevzuştu.

Bozhalil, vatandaşların özellikle yakın temastan uzak durmaları ve sosyal mesafe kaideına riayet etmeleri gerektiğini vurguladı, maske kullanımının önemine dikkati çekti.

Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu dönemlerin haricinde de kalabalık bölgelere gidilmemesi icap ettiğini belirten Bozhalil, “Bu süreçte sıhhat personelimiz, bakanlığımız, hükümetimizin destekleriyle çok iyi bir süreç geçirdiğimizi zannediyorum, çok başarılı olduk ülke olarak. Bu konuda emeği geçenlere, özellikle sağlık personelimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Şu an aşağı yukarı yarı yarıya bir düşüş var”
Tuzla İlçe sıhhat Müdürlüğü Filyasyon Ekibi Koordinatörü Uzman tabip Buğu Usanma Koban ise filyasyon ekipleri olarak bigün içinde yaptıkları işin birkaç ayağı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir tanesi pozitif çıkan vakaların evde takip edilenlerini biz takip ediyoruz. Bu kişilerin ilaçlarını temin etmek, semptomlarını sorgulamak, gün gün gidişatlarını gözlemlemek bizim görevimiz. Bunun haricinde bu kişilerin temas ettiği kişiler varsa bunları belirleyip sisteme işlemek, bu kişilerin takip edeni, eğer semptomları var ise gidip yine numune alınması, test yapılması da bizim görevlerimiz arasında. Gün içinde de sistemimize düşen vakaların hem ilaçlarının gönderilmesiyle işlere başlıyoruz, temaslarını sisteme ekliyoruz, tek tek onlara ev ziyareti yaparak izolasyon kurallarını anlatıyoruz, başka temaslar da var ise onları da ekliyoruz, numune alınacaklardan da kontrol yaparak işlerimizi bu şekilde yürütüyoruz.”

İlk haftalarda yalıtım kuralları tam yerleşmediğinden temaslı sayıları ve pozitif yönde vakaların fazla olduğunu ifade eden Koban, “Süreç ilerledikçe artık yalıtım anlaşıldı, temaslılar azalmaya, semptomlar da gerilemeye başladı. Şu an aşağı yukarı yarı yarıya bir düşüş bulunduğunu söyleyebilirim.” şeklinde mevzuştu.

TUZLA DEVLET HASTANESİ FALİYET GÖSTEREN BİRİMLER

Cerrahi Tıp Birimleri
Dahili Tıp Birimleri
İdari Birimler
Özellikli Hizmetler
Sosyal Hizmet Birimi
Temel Tıp Birimleri
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi
Palyatif Bakım Merkezi

TUZLA DEVLET HASTANESİ İÇİ GÖRSELLER

Tuzla Devlet Hastanesi Misyonumuz/Vizyonumuz/Kurumsal Değerlerimiz

KURUMSAL MİSYON

Sağlıklı yaşamın tüm insanların en temel hakkı olduğu inancı ve anlayışı içinde, personel memnuniyetini göz ardı etmeyen, kaynaklarını ve teknolojisini verimli kullanan, ekolojik çevreye ve insana saygılı, sıhhat hizmetlerini bilimsel ve tıbbi etik kuralları çerçevesinde veren, hasta memnuniyetini elde eden bir hastane olmak.

KURUMSAL DEĞERLERİMİZ

ETKİLİLİK

bereketlilikSağlıklı çalışma hayatıHasta güvenliği
hakkaniyetHasta odaklılık
Uygunluk
Zamanlılık,
Süreklilik
İnsana saygı

KURUMSAL VİZYON
Ulusal standartlarda tıbbi tanı ve tedavi hizmeti veren, tıbbi gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan, sağlık alanında tercih edilen modern referans bir hastane olmaktır.

TUZLA DEVLET HASTANESİ GENEL TARİHİ

Hastane binamız Tuzla Belediyesi tarafından 1997 yılında yaptırılmıştır. 2002 senesinde sosyal Sigortalar Kurumuna devredilmiş ve SSK Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye adım atmıştır. 2004 yılında Devlet Demiryolları Yakacık Hastanesi Çocuk Kliniğine taşınmış ve SSK Kartal Hastanesi Tuzla Semt Polikliniği olarak hizmet vermiştir. 1902.2005 tarih ve 5283 sayılı yasa ile SSK Hastanelerinin sağlık Bakanlığı’na devri ile Pendik Devlet Hastanesine bağlanmıştır. 26.04.2005 tarihinde 3072 sayılı bakanlık oluruyla Tuzla Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.Tuzla Devlet Hastanesi ile Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesinin birleştirilerek 18 Eylül 2017 tarihi itibari ile yeni hizmet binasında Tuzla Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye adım atmıştır.Tuzla Devlet Hastanesi 335 yataklıdır.

By farude

Bir yanıt yazın