Adana Yumurtalık İlçesinde Hizmet Vermekte Olan Yumurtalık Kaymakamlığı Hakkında Herkesin Araştırdığı Sosyal Yardım Vakfı ile iligli Başvuru Ve İletişim Bilgileri Ve Kimler Yardım Alabilir Ve Kimler Yumurtalık Sosyal yardım Başvurusu Yapabilir ile iligli Bazı Detaylı Bilgileri Sizler için Bir Araya Toplayıp Web sayfamızda Sizlere Sunmaktayız.Yumurtalık Kaymakamlığı Erzak Yardımı,Yumurtalık Kaymakamlığı Para Yardımı,Yumurtalık Kaymakamlığı Giysi Yardımı,Yumurtalık Kaymakamlığı Çocuk Parası Yardımı,Yumurtalık Kaymakamlığı Sosyal Yardım Başvurusu,Yumurtalık Kaymakamlığı Hakkında Daha detaylı Bir Çok Bilgi Aşşağıda yazımızın Devamında Sizlerle…

T.C. Yumurtalık Kaymakamlığı

Çalışma Saatleri: 08:00

Adres : Ayas Mahallesi H.Baykara Cad Hükümet Konağı Kat :4 01680 Yumurtalık /ADANA

E-Posta : [email protected]

Telefon : 0322 671 2046 – 2052

Fax : 0322 671 3322

Yumurtalık Kaymakamlığı Yol Tarifi

Yumurtalık Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfı Bilgileri

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Adres : Ayaş Mahallesi, Hüseyin Baykara Cd. Yumurtalık/Adana

Telefon : 0322 671 2046

Yumurtalık Kaymakamlığı Hakkında Yapılan Yorumlar

Orhan Kara – bir yıl önce
Çukurova’mızın güzide bir şehri Adında da anlaşıldığı gibi Balinalar ve Deniz Kaplumbağalarının yumurta bırakmak için vaz geçilmez bir sahili harika

suat şenbülbül – 4 yıl önce
Yumurtalık ilçesinin kuruluşu ilçe merkezi İskenderun Körfezinin kuzeyinde M.Ö. 4. Yüzyılın son çeyreğinde Büyük İskender’in Pers İmparatoru Dara’yı bugünkü İskenderun ile Dörtyol arasında kalan ovada mağlup etmesinden sonra İskenderin halefleri olan Makedonyalı komutanlar tarafından bir liman şehri olarak kurulmuştur. Kente eski Yunancada keçi anlamına gelen Aıks sözcüğünden türetilmiş Aigeai adının verilmesinin sebebi ise Büyük İskender’in Dara’dan bu bölgeyi aldığı savaşta Pers ordularının üzerlerine yürürken keçilerin boynuzlarına bağladığı meşalelerle büyük bir ordunun saldırdığı izlenimini vererek Persleri buradan kaçırması sonucu olduğu bir efsane olarak İskender dönemindeki tarih yazarlarınca anlatılmaktadır.

İlçede Bulunan Eserler, Ayas Sur ve Kalesi (ASUR), Süleyman Kulesi, Markopolo İskelesi ve Kız (Atlas) Kalesi bulunmaktadır.

Süleyman Kule; Osmanlı hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaptırıldığı için padişahın adını almıştır. Ana gövdesinden kat kat yükselen kule denizden gelebilecek saldırıyı erken haber alabilmek için yapılmıştır. Kule içerisinde dar gözlem pencereleri bulunmaktadır. Askeri amaçlarda kullanılmak için yapıldığından “silahlı Ayas kulesi” olarak bilinmektedir. 1536 yılında inşa edildiği tahmin edilmektedir.

Ayas Sur ve Kalesi; Ortaçağdan yapılan, 7. Ve 10. Yüzyıllar arasında Araplar ve Bizanslılarla olan savaşta tamamen tahrip olan kent 11. Yüzyıldan itibaren Ayas adıyla piskoposluk merkezi olmuştur. Bu dönemde ünlü bir ticaret limanı olma özelliğini sürdüren Ayasta biri karada biride limandaki ada olmak üzere iki kale inşa edilmiştir. 1266 yılından 1337 yılına kadar defalarca memlukluların saldırısına uğramış ve tahrip edilmiştir. Sıkça yıkılıp yeniden düzenlenmiştir. Kız Kalesi (Atlas); Ayas limanına yanaşan gemilere ek hizmet binası olarak tasarlanmıştır. İtalyan mimarisi ile inşa edilmiştir. Kalenin içersinde ki salonlar ve odalarda yapılan araştırmalar sonucunda bu kalenin bir gümrük kontrol merkezi ve zahire, su sarnıcı, silah ve önemli bürokratik işlemlerin yürütüldüğü bir yer olduğu tahmin edilmektedir.

Markopolo İskelesi; Markopolonun 1269 yılında Ayas’ı ilk ziyaret ettiğinde geldiği iskeledir. Son 60 yıla kadar tahıl ticaretinin yapıldığı işlek bir limandı. Roma döneminde inşa edilmiş olup Bizans ve Osmanlı döneminde restore edilerek aynı amaçla kullanılmaya devam edilmiştir

YUMURTALIK TARİHİ

Hititlerin Kiziwatna ve Arzawa Krallıklarının kurulduğu Coğrafya içinde Persliler Devrinde; Mellos Körfezi kıyısında, Liman merkezi olarak kurulan Mella yanında Bizanslılar Devrinde,‘Cestanbol’Liman şehri kurulmuştur.Şehir girişinde yaptırılan; Kale ve Liman Kulesi kalıntıları günümüze kadar gelmiştir.

Ermeni Krallığına Bağlı Lajazzo(Ayas) 1261’de Venediklere kiraya verilmiştir. 1268 yılında Memlüklerin eline geçen Bölge,Kaza-ı Ayas Arap Vilayeti üzerin den Halep Beyliğine bağlandı. 1517 yılında Osmanlının eline geçen Bölge Osmanlı Devletinin Doğuakdeniz yapılanmasında; Üzeyr(Payas) Merkezli Kınık Maa Üzeyr Sancağına bağlandı.1608-1800 Yıllarında, Ayas-Ceyhan Arasında var olan,Berendi Kazası yerleşimleri Yumurtalık sınırları içinde kalmıştır. Cumhuriyet Devrinde Nahiye Merkezi Ayas’tan,Yumurtalığa taşındı.1933’de Nahiye olan Yumurtalık,1959‘da Adana İlinin İlçesi oldu. kaynak : yumurtalık.bel.tr

zafer kahraman – bir yıl önce
Güzel ilçemizin en güzel manzarasına sahip yeri

By farude