Kadınlarda Rahim Sarkması Neden Olur !!

Byfarude

Ağu 25, 2022 #adet döneminde rahim sarkması, #ağır rahim sarkması, #ameliyatsız rahim sarkması tedavisi, #ani rahim sarkması nedenleri, #ankara rahim sarkması ameliyatı, #aşırı rahim sarkması, #bakirelerde rahim sarkması olur mu, #bayanlarda rahim sarkması, #hamilelikte rahim sarkması bebeğe zarar verir mi, #rahim sarkması, #rahim sarkması ağrı yaparmı, #rahim sarkması ameliyatı, #rahim sarkması ameliyatı fiyatı, #rahim sarkması ameliyatı izle, #rahim sarkması ameliyatı olanlar, #rahim sarkması ameliyatı olanlar kadınlar kulübü, #rahim sarkması ameliyatı olanlarin yorumları, #rahim sarkması ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler, #rahim sarkması ameliyatı sonrası hamilelik, #rahim sarkması ameliyatı tıbbi adı, #rahim sarkması ameliyatı videosu, #rahim sarkması ameliyatsız tedavisi, #rahim sarkması bacak ağrısı yaparmı, #rahim sarkması başlangıcı, #rahim sarkması bebek olan hamile kalabilir mi, #rahim sarkması belirtileri, #rahim sarkması belirtileri kadınlar kulübü, #rahim sarkması belirtileri nasıl anlaşılır, #rahim sarkması belirtileri nasıl tedavi edilir, #rahim sarkması belirtisi, #rahim sarkması bitkisel tedavi, #rahim sarkması bitkisel tedavi saraçoğlu, #rahim sarkması cinsel ilişki, #rahim sarkması cinsel isteksizlik yaparmı, #rahim sarkması hangi bölüm bakar, #rahim sarkması kadınlar kulübü, #rahim sarkması mide bulantısı yaparmı, #rahim sarkması neden olur, #rahim sarkması robotik cerrahi, #rahim sarkması tedavisi

Uterus (veya rahim) normalde çeşitli kaslar, dokular ve bağlar tarafından pelviste yerinde tutulur. Bazı kadınlarda hamilelik, doğum veya zor doğum ve doğum nedeniyle bu kaslar zayıflar. Bir kadın yaşlandıkça ve östrojen hormonunun doğal kaybı meydana geldiğinde, kadının rahmi vajinal kanala doğru hareket eder ve düşebilir, bu da rahim sarkması olarak bilinen bir duruma neden olur.

Kas zayıflığı veya gevşekliği, rahmin birkaç aşamada vücuttan tamamen sarkmasına veya dışarı çıkmasına neden olabilir:

1- Rahim ağzı vajinaya düşer
2- Rahim ağzı, vajinanın Vajina açıklığının hemen içindeki seviyeye düşer.
3- Rahim ağzı vajinanın dışındadır.
4- Rahmin tamamı vajinanın dışındadır.

Bu duruma ayrıca procidentia denir. Bu, tüm destekleyici kaslardaki zayıflıktan kaynaklanmaktadır. Diğer tıbbi durumlar genellikle prolapsus uterus ile ilişkilidir. Uterusu yerinde tutan kasları zayıflatırlar: Sistosel: Uterusun, mesanenin bir kısmının vajinaya doğru çıktığı vajinanın üst ön duvarından fıtıklaşması (veya şişmesi).

Mesane prolapsusu da denir. Bu sık idrara çıkma, aciliyet, retansiyon ve inkontinansa (idrar kaçağı) yol açabilir. Enterosel: İnce bağırsağın bir kısmının vajinaya doğru çıktığı vajinanın üst arka duvarının fıtıklaşması. Rektosel: Rektumun vajinaya doğru çıktığı alt vajinal duvarın fıtıklaşması.

Bu, dışkılama yapmak için vajinanıza itmek zorunda kalabileceğiniz bir bağırsak hareketine sahip olmanızı zorlaştırır.

Rahim Sarkması Tespitleri !!

Uterus prolapsusu belirtileri şunları içerir:
Pelviste dolgunluk veya basınç hissi (küçük bir topun üzerinde oturuyormuş gibi hissedebilirsiniz)
Bel ağrısı Vajinadan bir şey çıktığı hissi
Vajinadan çıkan rahim dokusu vajina öne çıkıyor

ilişki sırasında ağrı, idrar yapmada zorluk veya bağırsak hareketlerinde zorluk, yürümede zorluk

Rahim Sarkması için Ne Zaman Doktora Görünmeli !!

Aşağıdaki belirtilerden herhangi birine sahipseniz hemen tıbbi yardım alın: İdrar yapmada veya barsak hareketlerinde tıkanıklık veya zorluk Tam rahim sarkması (rahim vajinadan dışarı taşar) Aşağıdaki belirtilerden herhangi birine sahipseniz doktorunuza bildirin:

serviksiniz vajinal kanalın ağzına yakınsa veya vajinal kanalda baskı hissediyorsanız ve bir şeyin dışarı çıktığını hissediyorsanız.Damlayan idrardan veya dışkılama dürtüsünden kaynaklanan kalıcı rahatsızlığınız var (rektal aciliyet). Yürüme, idrar yapma ve bağırsak hareketlerinde zorlukla devam eden bel ağrınız var.

Rahim Sarkmasının Tehlikeli Yönleri !!

Vajinal doğum veya diğer tıbbi durumlar, pelvik tabandaki kasları ve dokuları zayıflattığında, uterusun ağırlığını destekleyemez hale geldiğinde rahim sarkması meydana gelir. Normal doğum veya vajina yoluyla komplike doğum ile hamilelik/doğum Yaşla birlikte pelvik kasların zayıflaması Menopoz ve doğal östrojen kaybını takiben dokularda zayıflama ve zayıflama

Kronik öksürük (bronşit ve astımla birlikte), aşırı efor (kabızlıkla birlikte), pelvik tümörler (nadiren) veya karında sıvı birikmesi gibi karın basıncının artmasına neden olan durumlar. Karın üzerinde ek baskı ile aşırı kilolu veya obez. Pelvik kaslar Dış pelvik desteğin kaybı Sigara içmeye yol açan büyük cerrahi Diğer risk faktörleri şunları içerir:Ağır Ağırlıkları Kaldırmak

Rahim Sarkması Tespiti !!

Doktorunuz, tıbbi geçmişe ve pelvisin fizik muayenesine dayanarak rahim sarkması teşhisi koyabilir. Doktorun sizi ayakta ve yatarken muayene etmesi ve karnınızdaki baskıyı artırmak için öksürmenizi veya ıkınmanızı istemesi gerekebilir. gibi özel hastalıklar B. Tam prolapsus nedeniyle üreter obstrüksiyonu, intravenöz pyelogram (IVP) veya renal ultrason gerektirebilir.

Damar içine bir boya enjekte edilir ve mesanedeki ilerlemeyi görmek için bir dizi röntgen çekilir. .Diğer pelvik sorunları ekarte etmek için ultrason kullanılabilir.Bu testte, ses dalgalarını kullanarak bir görüntü oluşturmak için karın içinden bir çubuk geçirilir veya vajinaya sokulur. Pelvik MRG bazen birden fazla organ sarktığında veya ameliyat planlandığında yapılır.

Rahim Sarkması Tedavisi

Tedavi, rahminizin etrafındaki destekleyici yapıların ne kadar zayıflamış olduğuna bağlıdır.Ameliyat istemiyorsanız veya ameliyat için uygun bir aday değilseniz, düşen rahmi desteklemek için vajinal kanala peser adı verilen bir destek cihazı yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Geçici veya kalıcı olarak kullanabilirsiniz. Çeşitli şekil ve boyutlarda gelirler ve size uymaları gerekir. Sarkıklığınız şiddetliyse, bir peser. Ayrıca peserler vajinanızın içini tahriş edebilir ve kötü kokulu bir akıntıya neden olabilir.

Evde kendi kendine bakım

Kegel egzersizleri yaparak pelvik kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Bunları, idrar akışını durdurmaya çalışıyormuş gibi pelvik kaslarınızı sıkarak yaparsınız. Bu egzersiz pelvik diyaframı güçlendirir ve biraz destek sağlar. Sağlık uzmanınızın size kasları izole etmenin ve egzersiz yapmanın doğru yolları konusunda talimat vermesini sağlayın.

 

By farude