Bir Çok İnsan’ın Arattığı Konu Hakkında Sizleri Bilgilendirmek Adına Böyle Bir Paylaşım Yapmayayı Sizler için uygun Gördük.Plastik ve rekonstrüktif cerrahinin temel amacı, dokuların ve cildin işlevini mümkün olduğunca normale döndürmek. Vücut bölümlerinin görünümünü iyileştirmek, plastik cerrahinin önemli, ancak ikincil bir hedefidir.
Burun Estetiği Nedir !! ( Rinoplasti)
Estetik burun ameliyatı (rinoplasti) veya burnu yeniden şekillendirme ameliyatı en sık yapılan estetik cerrahi operasyondur. Burnunuzu küçültebilir veya büyütebilirsiniz, burun uçları veya köprüler sabitlenebilir, burun delikleriniz daralabilir veya burnunuzla üst dudağınız arasındaki açıyı değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda doğuştan ya da yaralanmış bir deformiteyi düzeltebilir ya da bazı nefes alma sorunları yaşayabilirsiniz.
Estetik burun ameliyatı deneyimli bir estetik cerrah tarafından yapıldığında komplikasyonlar (istenmeyen sonuçlar) nadirdir ve çoğu zaman önemsizdir. Her şeye rağmen, her zaman bir komplikasyon olasılığı vardır. Enfeksiyona, burun kanamasına veya anesteziye tepki verirler. Ameliyattan sonra çatlak küçük kılcal damarlar cilt yüzeyinde çok ince kırmızı lekeler olarak görünebilir. Estetik burun ameliyatı burun içinden yapıldığı için gözle görülür bir ameliyat izi olmaz. Ancak açık bir teknik kullanılıyorsa veya büyük burun deliklerinin daraltılması gerekiyorsa, burun tabanında kalan çok küçük ve ince izler genellikle gözle görülür derecede önemli değildir.
Siz ve doktorunuz arasındaki iyi iletişim çok önemlidir ve çok önemlidir. İlk görüşmede cerrah size burnunuzun nasıl görünmesini istediğinizi veya nasıl göründüğünü soracaktır; burnunuzun ve yüzünüzün yapısını inceleyecek ve mümkün olan olasılıkları size anlatacaktır. Burun kemiklerinizin ve kıkırdaklarınızın yapısı, yüzünüzün şekli, cildinizin kalınlığı, yaşınız ve beklentileriniz ana tartışma konularıdır.
Estetik burun ameliyatı operasyonu genellikle bir ila iki saat sürer. Ameliyat sırasında burun deriden, kemikten ve kıkırdaklı çatıdan ayrılacaktır. Burun şekillendirme işlemi, süjede mevcut olan sondalamaya ve cerrahın uyguladığı tekniğe bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Son olarak cilt oluşturulan çatıya uygun hale getirilecektir. Ameliyat bittiğinde burnun yeni şeklini korumak için atel takılacaktır. Burundaki iki hava yolunu ayıran bölme olan septumu sabitlemek için burun içine tamponlar veya yumuşak plastik aletler yerleştirilebilir.
Ameliyattan sonraki günlerde şiş ve morluklar oluştuğunda unutmak kolaydır, daha iyi görünecek ve güzelleşeceksiniz. Estetik cerrahi sonrası hastaların çoğu bir süre kendini iyi hissetmez ki bu oldukça normal ve anlaşılır bir durumdur. Bir grup hasta var, bunun geçeceğinden eminler. Bir veya iki hafta sonra artık yeni bir ameliyat gibi görünmeyeceksiniz. Bununla birlikte, iyileşme hala yavaş ve aşamalı olarak ilerleyicidir.
Yüz Germe Ameliyatı Nedir !!
Günlük hayatın stresi, güneş ve yaşlanma nedeniyle dikkatimizi çeken sarkma ve kırışıklıkları gidermek için son yıllarda sıklıkla kullanılan yüz germe ameliyatı, yüzde ve boyunda gözle görülür sarkma belirtilerinin düzeltilmesidir. cerrahi müdahale ile. Yüz germe ameliyatı sıklıkla uygulanan bir estetik işlemdir ve sonuçları genellikle hoştur. Pek çok farklı yöntemle yüze pek çok farklı yere uygulama yapılabilmektedir.
Aşağıdaki şikayetleri dile getiren hastalar yüz germe operasyonu için uygun adaylar olabilir.
1- Orta yüz bölgesinde sarkma
2- Göz kapaklarının altındaki derin kırışıklıklar
3- Burun boyunca ağız köşesine uzanan derin çizgiler
4- Sarkmış veya yer değiştirmiş yağlar
5- Boyundan daha düşük kas elastikiyet kaybı yüzdesi
Operasyon lokal + sedasyon veya genel anestezi altında yapılır ve operasyona bağlı olarak 3-5 saat sürebilir. Hastanede yatış genellikle 1 gündür. Ameliyat sonrası 2 gün yüz hafif baskılı bir bandajla sarılır. Ameliyat sonrası cilt yüzeyinde ağrı, gerginlik, şişlik, bulanıklık ve uyuşukluk gibi şikayetler olabilir. Ağrı rahatsız edecek kadar şiddetli değildir ve ağrı kesici ilaçlarla kolayca kontrol edilebilir. Şişlik ilk günlerde hızla azalır, kalan ve gözle görülür şekilde belli olmayan şişkinliğin kaybolması ve cildin yüze tam oturması yaklaşık 2-4 ayı bulur.
Doktorunuzun size verdiği talimatları uygulamak, ameliyatınızın başarısının anahtarıdır. Ameliyat kesileri iyileşme aşamasında aşırı zorlama, sürtünme, aşınma ve harekete maruz bırakılmamalıdır.
Göz Kapağı Ameliyatı Nedir !!
Alt ve üst göz kapaklarında cilt yaşlanması, fazlalık ve sarkmalar meydana gelir ve ayrıca özellikle alt göz kapaklarındaki yağ dokularının fıtıklaşmasından dolayı torbalanmalar meydana gelebilir. Estetik görünümdeki başarısızlığın yanı sıra üst göz kapağının düşüp gözlerini kapattığında kişinin görmesini engelleyebilir.
Estetik göz kapağı operasyonu ile fazla deri çıkarılır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusunun önündeki zar güçlendirilir ve/veya fazla yağ kütlesi alınır. Bu sayede hem güzel bir görünüme sahip oluyoruz hem de hastanın daha iyi görmesini sağlıyoruz. Göz kapağı boyunca üst göz kapağında iz olacaktır. Ancak bu iz görülebilir, ancak kıvrım kıvrımına oturacağı için yakından baktığınızda görebilirsiniz. Göz kapağının alt kısmında iz kirpiklerin altında olacaktır, izin normal bir cilt çizgisi olarak yanda kalır. Göz kapakları insan vücudunun en az izidir.
Ameliyatlar hastane koşullarında, anestezi uzmanı gözetiminde ve ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Lokal anestezi ve intravenöz sedasyon (damar yolu ile uyutmak) tercih edilir. Hastanın şikayetlerine göre sadece üst veya alt göz kapakları ayrı ayrı veya üst ve alt göz kapakları birlikte ameliyat edilebilir. Operasyon süresi yaklaşık 1 – 1,5 saattir. Aynı gün hastaneden taburcu olmak mümkündür.
Ameliyattan sonra erken dönem genellikle rahat geçer. Göz çevresinde morarma ve şişlik olabilir. Gözlerde kuruluk, yanma hissi ve bulanık görme olabilir. Gözyaşları artabilir, gözler bir süre ışıklardan rahatsız olabilir. Hasta ilk günlerde gözlerini kapatamayabilir. İlk hafta bekleniyorlar.
Ameliyatın sonucu iyi çıkacaktır. Nadiren revizyon (başka bir işlem) gerekebilir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Bir hafta sonra kontakt lens kullanabilir. Göz kapaklarının yeni şekli yerçekiminden etkilendiği için kişiye bağlı olarak birkaç yıl, bazen ömür boyu sürebilir.
Liposuction Nedir – (Liposakşın) Nedir !!
Liposuction, diyet ve diğer kilo verme yöntemlerine yanıt vermeyen dirençli yağ dokusunun çıkarılması ve karın, uyluk, kalça, yüz gibi vücudun belirli bölgelerindeki vücut hatlarının daha iyi şekillendirilmesi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı insanların kilo alıp vermelerinde en önemli etkenlerdir.
Fazla kilolardan kurtulmak için uygun bir diyet ve egzersiz ve düzenli bir yaşam tarzı kısıtlamadır. Ancak bu şartları yerine getirenlerde bile kaybolmayan kalıcı yağ birikintileri olabilir. Karın, bel, kalça, uyluk dış ve diz gibi iç kısımlar, diyet ve yorgunluğa dirençli yağ birikim bölgeleridir. Bu bölgelerdeki fazla yağ, diyet ve egzersiz ile bir dereceye kadar elimine edilir ve daha fazla egzersiz ve diyet, bu bölgelerde incelme yerine vücudun genel metabolizmasının bozulmasına neden olur.
Liposuction ameliyatı düşünen kişilerin hamilelik veya emzirme döneminde olmaması gerekmektedir. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes liposuction’dan yararlanabilir. Yaş ilerledikçe cildin elastikiyetinin kaybolduğunu ve yaşlı cildin genç cilt kadar etkili sonuçlar alabilmek için cildi germe gibi ek operasyonlar gerektirebileceğini unutmamak önemlidir.
Liposuction, şeker hastalığı, ciddi kalp-akciğer sorunları ve dolaşım sorunları olan kişiler için, işlemin yapılacağı bölgeye yakın geçmişte ameliyat olmuş kişiler için riskli olabilir. Bu gibi durumlarda cerrahı tıbbi geçmişiniz hakkında bilgilendirmeniz genel sağlığınız için çok önemlidir.
Nasıl uygulanır ?
Klasik liposuction yönteminde inceltilecek bölgede 1-2 mm’lik küçük kesiler yapılır ve dirençli yağlar çeşitli yöntemlerle eritilir. İnce kanül veya enjektör vasıtasıyla vakumlanarak parçalanan ve çözünen yağlar uzaklaştırılır.
Ameliyat hastane ortamında, ameliyathanede ve anestezi uzmanı gözetiminde gerçekleştirilir. Lokal anestezi ile sedasyon (damardan uyuma) kombine edilmesi tercih edilir. Kısıtlı bir alana lokal anestezi uygulanabilir. Ameliyatın vakumlanan bölgeye göre süresi 1-5 saat kadar sürebilir. Kanül yerleştirme delikleri genellikle dikilmez veya 1-2 dikiş atılır.
Bazen biriken serumu boşaltmak için kullanılan özel ince gözenekli (direnç) bölgeleri delmek için kanüller kullanılır. Ameliyatın kapsamına göre aynı gün veya 24 saat sonra hastaneden çıkmak mümkündür.
Ameliyattan sonra genellikle rahat geçer. Ağrı oldukça düşüktür ve ilaçla tedavi edilebilir. Ameliyat sonunda vakum uygulanan bölgelere özel bandaj uygulanır ve hastaya özel korse giydirilir. Hasta 5-6 hafta sonra korse giymeye devam eder. Vakumlu alanlarda morumsu renk değişiklikleri olabilir. Şişme, karıncalanma ve yanma hissi olabilir. Bunlar 3 hafta içinde ortadan kaybolur. Ameliyat izleri de 2-6 ay içinde belirsiz hale gelir.
Yarık Dudak ve Damak Tedavisi
Dudak damak, bebeğin anne karnındaki gelişimi sırasında çeşitli nedenlerle bebeğin yüz bölgesindeki yapıların birleşmesiyle oluşan bir hastalıktır. Bu konjenital anomalinin tek bir nedeni yoktur; bu anormallik genetik faktörlerin yanı sıra akraba evliliği, hamilelikte viral enfeksiyonlar, bazı vitamin eksiklikleri, hamilelikte sigara veya alkol kullanımı gibi birçok nedenden dolayı da ortaya çıkabilir.
Çevresel faktörlerde anne, hamileliğinin ilk üç ayını; kızamıkçık enfeksiyonu, oligohidromnios, B vitamini eksikliği, oncavulcan steroid kullanımı. İlk trimesterdeki toksoplazma ve kızamıkçık enfeksiyonları, yaşlı anneler için artan risk ile ilişkilidir. Sigara içmek ve vitamin eksikliği de bunu etkileyebilir.
Bebeğin kilosuna ve kan değerine göre bebeğin 3. ayında dudak yarığı, 6. veya 12. ayında damak yarığı ameliyatı yapılabilir.
Göğüs Ve Meme Estetiği Nasıl Yapılır !!
Meme büyütme
Doğumdan itibaren memenin biri oluşmayabilir. Her iki memeyi eşit bir şekilde getirmek veya hacmini artırmak için son günlerde en kullanışlı yöntem silikon protezdir (implant). Meme protezleri balon şeklindeki yapılara benzer. Anatomi adı verilen yuvarlak ve damla şekilli silikonlar da mevcuttur. Kadın memelerinin durumuna göre bunlardan biri seçilecektir. Silikonla kaplı olan protez halen ABD’de FDA (Food and Drug Administration) tarafından 2006 Kasım’a kadar kurulan dolgulu silikon jeldir.
Hasta 40 yaşından büyükse operasyon öncesi mamografi, ultrasonografi gibi bazı radyolojik tetkiklerin yapılması gerekir. Her ameliyatın genel veya özel riskleri vardır. Meme bölgesinde bir miktar ağrı ve ödem olması şikayetleri öngörülmektedir. Operasyona bağlı kanama ve enfeksiyon çok nadir görülen durumlardır. Bazı hastalar meme uçlarında artan veya azalan hassasiyetten veya kesi çevresinde duygusuzluktan şikayet ederler. Bu genellikle geçicidir. Yabancı cisim protezine karşı vücutta bazı yabancı cisim hastalıklarının (bağ dokusu hastalığı) geliştiği, emzirmenin zor olduğu, protezin kansere neden olduğu ileri sürülmüştür. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.
Protez yaptıran hastalarda mamografi ve cerrahi muayene sorun olmaz. Mamografide protez boş olarak görülecektir. Meme meme protezinde kanser gelişme riski artmaz, meme dokusu kadar normaldir. Böyle bir durum oluştuğunda, protezdeki kanser için cerrahi ve diğer tedavi yöntemleri standartlara uygun olarak uygulanmaktadır. Ameliyat, hastanede ameliyathane ortamında genel anestezi altında yapılır. Süresi 1-2 saattir. Protezi uygulamak için 4-5 cm kadar bir kesi açın. Bu izin yerleşimi şunlardan biri olabilir:
1- Göğüs altı kıvrımı (Submammari)
2- Göğüs alt başı (Circumareos)
3- Kol altı (alsil).
Protezin meme dokusunun arkasına veya meme kaslarının (pektoral) arkasına yerleştirilmesi hastanın meme yapısına bağlıdır. Her uygulamanın kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır, operasyon öncesi bu detay gözden geçirilmelidir.
Ameliyattan sonra genellikle rahat geçer. Ağrı en aza indirilir. Protez meme kasının arkasına yerleştirilirse bölgenin hareketi sınırlı kalır. Ameliyattan sonra sütyen veya pansuman göğüslere yapıştırılır. Dikişler kendiliğinden çözülmezse 10 – 12. gün dikişler alınacaktır. Dikişler kendiliğinden eriyorsa dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Erken dönemde şişlikler olabilir, meme başında soysuz ve morumsu gibi renk değişiklikleri olabilir. Bunlar kısa sürede kendilerini gölgeler. Hastalar 3-4 gün içinde işlerine dönebilirler. Protez 3 hafta sonra yerine oturacak ve meme işlevi görecektir. 2 ay boyunca (zıplama-koşma gibi sporlar gerektiren) ağır egzersizler yapılması önerilmez.
Genellikle kanüller dikilmez veya 1-2 dikiş atılır. Bazen kanüller kullanılarak çok ince drenler yerleşir, bu da serumun boşalmasına yardımcı olur. Ameliyatın büyüklüğüne göre aynı gün veya 24 saat sonra hastaneden taburcu olmak mümkündür.
Ameliyatlardan sonra genellikle rahat geçer. Ağrı oldukça azalır ve ilaçlarla tedavi edilebilir. Ameliyat sonunda vakum uygulanan bölgelere özel bandaj uygulanır ve hastaya özel korse giydirilir. Ameliyattan sonra hasta giyinir. Hasta 5-6 hafta korse giymeye devam eder. Vakum uygulanan yerlerde morumsu renk değişiklikleri olabilir. Şişlik, karıncalanma ve yanma hissi olabilir. Bunlar 3 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Ameliyat izleri de 2-6 ay içinde belirsiz hale gelir.
Meme küçültme
Estetik meme küçültme ameliyatı, bir kadının dış görünümünü düzeltmek için yapılan estetik operasyonlardan biri gibi görünse de aslında sadece estetik değil aynı zamanda fonksiyonel bir ameliyattır. Memenin büyüklüğüne bağlı olarak sarkması kadınlarda sırt ve boyunda ağrıya neden olabileceği gibi kamburluğa da neden olabilir. Patienet nefes almakta zorlanabilir. Göğüsler sürekli birbirine sürtüldüğünde kızarıklık ve yaralanmalara neden olabilir. Günlük fiziksel aktivite kısıtlanabilir. Büyük memeye sahip olmak kıyafet seçimini zorlaştırabilir ve ayrıca özgüven eksikliği sosyal ve psikolojik sorunlara neden olur.
Estetik meme küçültme operasyonunda büyük meme dokusu kişinin vücut ölçüsünün şeklini alır. Ek meme dokusu ve üzerindeki deri alınacaktır. Meme uçları doğru yere konacaktır.
Ameliyat hastane koşullarında ve ameliyathane ortamında genel anestezi altında yapılır. Operasyon süresi 2,5 – 4 saattir. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın meme uçlarının çevresinde iz kalacaktır. Buna ek olarak, uygulanan yönteme göre meme başlığının alt kenarının ortasından aşağıya doğru ters T şeklinde bir iz bulunmaktadır. T şeklinin izin verilen alt kısmı, batık kıvrıma uygundur. Ancak yeni uygulanan yöntemle meme kıvrım bölgelerinde herhangi bir iz kalmayacaktır. Sadece meme başı çevresinde ve meme başı alt kenarının ortasından aşağıya doğru 4.5-5 cm’lik bir iz vardır. Bu izler başlangıçta çok belirgindir ve zamanla izler daha az görünür hale gelir.
Deride kalan izlerin derecesi memenin büyüklüğüne, ameliyatta kullanılan yönteme ve kişinin deride iz bırakabilme yeteneğine bağlıdır. hasta 1 hafta sonra işine dönebilir. Ağır egzersizden 3 ay uzak durulması önerilir. Estetik meme küçültme ameliyatı, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ve eşin ruh sağlığını iyileştiren, hayata daha bağlı hale getiren, özellikle kadının giyim tarzını kolaylaştıran bir ameliyattır. Yeni oluşan meme uzun ömürlü olacaktır, kilo değişiklikleri, hamilelik, emzirme ve yer çekimi memede hacim artışına ve sarkmaya neden olabilir.
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi nedir
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi neye bakar
türk plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi derneği
cerrahpaşa tıp fakültesi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi anabilim dalı
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi ne demek
hacettepe plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
devlet hastaneleri plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
op.dr.onur serin plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı
doç.dr. burak ersoy plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi burun
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi anabilim dalı
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi ankara
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi adana
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi antalya
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi anabilim dalı nedir
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi atalay
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi ben aldırma
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı ufuk a
istanbul tıp fakültesi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi anabilim
ankara plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
adana plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı
ankara eğitim ve araştırma hastanesi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
ankara onep estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi kliniği
dr. ali rıza öreroğlu estetik rekonstrüktif ve plastik cerrahi
op. dr. ali duman estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi burun estetiği yapar mı
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi diş beyazlatma
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi hangi hastalıklara bakar
türk plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi derneği başkanı
bekir atik plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzman doktor
bursa plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
celal bayar üniversitesi estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi kliniği
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi el cerrahisi
cerrahpaşa tıp fakültesi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
prof. dr. cenk demirdöver – plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi çene
doç. dr. çiğdem ünal plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı
op. dr. melekber çavuş özkan plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi doktorları
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi derneği
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi diyarbakır
plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi devlet hastanesi istanbul